Naar inhoud
Anderwijs logo

Online bijles

Online bijles is inmiddels een bekende term. Toen bleek dat het coronavirus ons langer zou achtervolgen dan gedacht, ging Anderwijs op zoek naar een andere manier om leerlingen te helpen met hun schoolwerk. We zagen dat de achterstanden onder middelbare scholieren opliepen en hoewel onze kampen een unieke ervaring bieden voor zowel leiding als deelnemer, konden ze onmogelijk doorgaan. Daarom biedt vereniging Anderwijs de bijles online* aan. Zo hebben we een aantal van onze ‘kampen’ in het schooljaar 2020-2021 online gehouden, zijn er meermaals gratis bijlessen gegeven en volgden de leerlingen van het (Gymnasium Apeldoorn) een online ‘lenteschool’ bij ons.

Ook voorafgaand aan de online bijlessen vindt een training plaats voor de leiding (hoe geef ik nou een geslaagde online bijles?), vindt er een intake plaats met elke deelnemer en besteden we persoonlijke aandacht aan elk van hen. Vaak vindt er een gezamenlijk start- en sluitingsmoment plaats en soms worden er extra activiteiten georganiseerd (een quiz, een escaperoom, etc.). De volgende pakketten worden door ons aangeboden: 10 uur / 5 uur / 2 uur online bijles. Combineren is mogelijk. Na inschrijving wordt de juiste leiding (dit wordt bepaald door het gevraagde vak) aan de deelnemer gekoppeld en kan het bijspijkeren beginnen!

*Online bijles wordt niet standaard aangeboden. Kijk in onze kampagenda of een kamp online is. Als de maatregelen het toelaten, gaan wij weer fysieke kampen organiseren.