Naar inhoud
Anderwijs logo

Inschrijven als leiding

Leuk dat je je wilt aanmelden als vrijwilliger bij Anderwijs! Dit kun je doen via onderstaande knop.

Inschrijven

Na je aanmelding neemt kampcommissie contact met je op en volgt een kennismakingsgesprek.

Mocht je eerst nog wat meer informatie willen of wanneer je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen naar kamp@anderwijs.nl.

Kennismakingsgesprek

Een ervaren Anderwijzer uit jouw regio spreekt met je af om kennis te maken. Alle dingen die je over Anderwijs wilt weten, kun je dan aan hem of haar vragen. Ook zijn wij geïnteresseerd in jou: wat is je motivatie om op kamp te gaan? Heb je ervaring met bijles geven/bijspijkeren? Wat voor iemand ben je in een groep? Maar geen zorgen: dit is allemaal erg informeel.

Verklaring Omtrent Gedrag

Voordat je op kamp kan, vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dit doen we om de ouders een bepaalde zekerheid te geven over de leiding. Daarnaast geeft dit aan dat we professioneel omgaan met onze verantwoordelijkheid op kamp.  De eventuele kosten van deze VOG kun je bij ons declareren.

Training en voordagen

Zoals je misschien gelezen hebt, is er voorafgaand aan elk kamp een training. De leidingploeg leert tijdens dit weekend voor het kamp elkaar kennen en je wordt samen klaargestoomd voor het kamp. Deze training is dan ook verplicht om bij te zijn. De dag of dagen voor het kamp noemen we de voordag(en). Je bent dan alvast in het kamphuis aanwezig als leidingploeg, zodat je de laatste dingen kunt voorbereiden: het kamphuis inrichten en aankleden, de kampregels vaststellen, etc. Als dit allemaal klaar is, kan het kamp beginnen. Laat de deelnemers maar komen!

Mag je altijd mee als je je aangemeld hebt?

Wanneer je je aanmeldt voor een kamp als nieuwe leiding, kan je eigenlijk altijd mee. We vinden het erg fijn als nieuwe mensen zich aanmelden! In de uitzonderlijke situatie dat er zich heel veel nieuwe leiding aanmeldt, kan dit anders zijn. Er is namelijk een aantal ervaren leiding nodig binnen de ploeg en de groep moet ook niet te groot worden. Het kan in uitzonderlijke gevallen ook zijn dat je aangeeft alleen bij te kunnen spijkeren in een vak waar geen vraag naar is op een kamp. Voor bijvoorbeeld talen of wiskunde zal dit niet zo zijn, daar is vrijwel altijd vraag naar. Maar vakken zoals lichamelijke opvoeding of chinees, worden minder gevraagd.